Speldje laten maken

Laat je eigen pins ontwerpen door Pin’s Passion

Op deze pagina geven we je handige tips om mooie pins samen te stellen. Zo heb je het hele proces zelf in handen: van een mooi ontwerp tot het eindresultaat. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alle details door Pin’s Passion te laten invullen. We maken dan van je logo, idee of ontwerp een passend design. Al onze pins zijn maatwerk. Waar je ook voor kiest, wij adviseren je graag over het ontwerp, materiaal en de technische mogelijkheden.

Waar wil je meer over weten?

Ontwerp

Tekst

Formaat

Vorm

Kleur

Aanleveren van bestanden

Verguldsel

Sluiting

Verpakking

Verzending

Betaling

pin laten maken

Het ontwerp

Met elk ontwerp kunnen wij een pin maken. Afhankelijk van het ontwerp kies je een passende techniek en maak je een keuze in de kwaliteit. Hier helpen wij je graag bij.

De tekst in het ontwerp

Wil je tekst op je pin weergeven, zoals een bedrijfsnaam of slogan? Goed leesbare letter hebben ruimte nodig. Als leidraad kun je het volgende aanhouden:

 • IJzer gestempelde pins: minimaal 1,5 millimeter per letter
 • Koperen en geëtste pins: minimaal 1 millimeter per letter
 • Zijdeglans filmprint pins, warm geëmailleerde pins met pad-print techniek en offset pins: minimaal 0,5 millimeter per letter

Houd hierbij rekening met spaties en de ruimte voor en na de tekst.

Het formaat

Wat het formaat betreft zijn er geen vastliggende richtlijnen. Je bent dus geheel vrij in je keuze. Wel zijn er uitgangspunten die bij bepaalde gelegenheden vaak gehanteerd worden:

 • Bij een officieel uitreikmoment geldt vaak hoe groter, hoe leuker
 • Zijn je pins bedoeld voor dagelijks gebruik? Dan is klein maar fijn een goed streven; zo blijft de pin stijlvol en gedistingeerd
 • Bij een evenement is een maatje groter meestal leuk
 • Bij een onderscheiding hebben kleinere formaten vaak de voorkeur


De pins zijn beschikbaar in de volgende formaten:

 • Minimaal 8 millimeter, maximaal 50 millimeter

Gangbare maten zijn:

 • 16, 19, 22, 25 en 28 millimeter
   

Houd bij de keuze van het formaat ook rekening met de vorm. Bij een vierkante pin is er een maximum aan oppervlakte. Vierkante pins kun je dus beter een maatje kleiner nemen. Bij een ovale pin is het omgekeerde het geval. Het formaat wordt gemeten aan de hand van de langste zijde van de pin.

De vorm

In tegenstelling tot een button kunnen pins in bijna elke vorm gemaakt worden. De buitenvorm kan het beste bepaald worden als het ontwerp af is. Naast de vaste vormen waarbinnen het ontwerp wordt geplaatst, kan er ook gekozen worden voor de vrije vorm. Dit noemen we ‘outline pins’. De vorm van de pins heeft geen invloed op de prijs. (Het formaat wel.)

Wanneer het ontwerp veel scherpe lijnen bevat, is een rechthoek met scherpe hoeken meestal een goede keuze. Scherpe hoeken zijn strak en duidelijk. Bij een ontwerp met ronde vormen en lijnen, past een rechthoek met afgeronde hoeken beter. Onze designers kunnen je ook adviseren over de beste vorm bij het ontwerp.

 

Veelvoorkomende vormen:

 1. Rechthoek, scherp
 2. Rechthoek, rond
 3. Ovaal
 4. Rond
 5. Vierkant, scherp
 6. Vierkant, rond
 7. Vrije vorm, outline
pin laten maken

A. Advies Pin's Passion

pin laten maken

B. Rechthoek scherp

pin laten maken

B. Rechthoek rond

pin laten maken

C. Ovaal

pin laten maken

D. Rond

pin laten maken

E. Vierkant scherp

pin laten maken

F. Vierkant rond

pin laten maken

G. Vrije vorm - outline

Kleuren

Onze pins worden standaard geleverd in maximaal 6 kleuren. Bij meer kleurgebruik ontstaat er een geringe opslag. Hier word je vooraf over geïnformeerd.

We kunnen pins maken in alle PMS-kleurnummers. Onze warm geëmailleerde kwaliteit heeft de hoogste waarde in kleurechtheid. Wanneer je alleen het logo stuurt zonder kleurnummers, achterhalen onze designers de juiste kleuren.

Aanleveren van bestanden

Heb je een ontwerp, logo of foto waarop je je pin wilt baseren? Stuur ons dat ontwerp dan toe. In de meeste gevallen volstaat een jpg- of pdf-bestand voor het maken van een design. Wil je echter zijdeglans filmprint-pins of offset printing-pins laten maken?

Dan adviseren wij het ontwerp in aan ai- of eps-bestand aan te leveren.

Verguldsel

Verguldsel

Je kunt kiezen uit:

 • Glanzend goudverguldsel
 • Glanzend zilververguldsel
 • Zwartnikkelverguldsel

 

Vaak wordt bij warme kleuren, zoals rood, voor goudverguldsel gekozen. Bij koude kleuren, zoals blauw, kiezen onze klanten vaak voor zilververguldsel.

 

Bij koperen en messing pins kun je ook kiezen voor de verguldsels:

 • Mat, antiek goudverguldsel (brons look)

Mat, antiek zilververguldsel

Sluiting

Je kunt kiezen uit de volgende sluitingen:

 • Butterfly-tack-sluiting

De standaardsluiting. Deze is snel en makkelijk op te spelden.

 • Safety-tack-sluiting

De meest gebruikte sluiting voor exclusieve pins. Deze sluiting heeft een intern veersysteem, waardoor deze de grootste bevestigingskracht en een luxe uitstraling heeft.

 • Steekspeld met dopje

Het klassieke speldjesmodel.

 • Veiligheidsspeld-sluiting

Houd bij deze variant rekening met het feit dat de pin altijd iets van de kleding af komt te staan, waardoor de bovenkant iets naar voren helt.

 

De kleur van de sluitingen wordt aangepast aan het soort verguldsel. Bij grote of brede pins adviseren wij twee sluitingen, zodat de pin niet gaat draaien.

Sluitingen

Verpakking

Al onze pins worden standaard per stuk verpakt in een polybag. Grote aantallen worden dan weer per 100 of 250 stuks in zakken verpakt.

Is er een officieel uitreikmoment? Kies dan voor onze giftboxen. Hierin bevindt zich steeds één speldje. Sterling zilveren pins en bijzondere onderscheidingen kunnen worden geleverd in een velours giftbox.

Verzending

De verzendkosten zijn gratis, voor álle bestellingen. De pins worden met PostNL aangetekend verzonden. Wij verzenden naar heel Nederland en België. Persoonlijke aflevering is mogelijk op aanvraag.

Verpakkingen

Betaling

Het maken van pins is op basis van wederzijds vertrouwen. Na akkoord van het ontwerp, starten we de productie. Hierna ontvang je een factuur die binnen 30 dagen dient te zijn voldaan. Je mag de pins vooruitbetalen of binnen 8 dagen na ontvangst. Bij orders boven €2.500,- en nieuwe klanten kunnen we je benaderen voor afwijkende betalingsafspraken.

~

Wij hechten waarde aan een goede en langdurige samenwerking op basis van het nakomen van afspraken en het leveren van goede kwaliteit. Het maken van pins is onze passie.